Image-Description
Dodon afirmă că nu-și putea imagina că el și PSRM vor conduce și Președinția, și Parlamentul, și Primăria Chișinău
Politic 15 noiembrie 2019, 12:05 | 4245

Președintele Igor Dodon spune că acum jumătate de an nu-și putea imagina că pe lângă Președinție, socialiștii vor conduce Parlamentul, vor desemna Guvernul și vor conduce Primăria Chișinău. Șeful statului spune că PSRM nu a tins către acest lucru, dar că așa s-au creat circumstanțele.

„Noi avem în prezent o echipă stabilă de oameni care gândesc în același fel la conducerea Parlamentului, în fruntea Guvernului, la Președinție și la Primăria Chișinău. Aceasta este și o responsabilitate foarte mare. Deja nu mai este posibil să punem pe umerii altora ceea ce nu ne reușește”, a afirmat Dodon într-o emisiune NTV Moldova.

Potrivit lui Igor Dodon spune PSRM ar fi obținut șansa să demonstreze că pot face schimbări. El promite că schimbările vor fi făcute și afirmă că acestea se vor face resimțite până la 1 septembrie 2020.

Dodon a mai declarat că noul Guvern, învestit joi de Parlament, ar putea funcționa până la sfârșitul mandatului actualului Legislativ.

„Guvernul domnului Chicu liniștit poate să lucreze până la expirarea împuternicirilor acestui Parlament, februarie 2023 și să livreze rezultate. Noi vom tinde ca acest executiv să lucreze întregul mandat”, spune Dodon.

El a mai anunțat că în ministere vor reveni „profesioniștii care au lucrat anterior, indiferent din ce partide făceau parte și indiferent cum au plecat din funcții”, iar majoritatea celor care au fost angajați de Guvernul anterior vor pleca „dacă nu sunt profesioniști”.

„Trebuie să recunoaștem că în multe ministere este haos, nu partea de jos, dar cea de mijloc. Ei au adus în fruntea ministerelor oameni cu studii la Harvard și aceștia au adus cu dânșii persoane de același fel, au omorât memoria instituțională și au blocat toate ministerele. Acum îi vom întoarce. Nu avem mult timp, timp de o săptămână jumătate-două trebuie să curățăm totul și să începem lucrul” a adăugat Igor Dodon.

Amintim că Guvernul care va fi condus de Ion Chicu, consilierul lui Igor Dodon, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Pavel Filip, a fost învestit joi, 14 noiembrie, cu votul deputaților din PSRM și PDM. Aceasta s-a întâmplat la doar două zile după ce a fost demis Guvernul Maia Sandu, în urma unei moțiuni de cenzură inițiată de PSRM și susținută de PDM.

Opinia ta contează. Comentează!