Stare de urgență în Veneția
Externe 15 noiembrie 2019, 17:29 | 1935

Orasul Venetia e iarasi sub apa, la doar cateva zile dupa ce asezarea-laguna a fost afectata de cele mai grave inundatii din ultimii 50 de ani. Amanunte aflati din urmatorul grupaj de stiri.

ITALIA Mareea a inundat, din nou, aproape 70 la sută din suprafața Veneției. De această dată, apa a ajuns pe alocuri la o înălțime de 1,54 de centimetri peste nivelul normal, sub 1,87 de centimetri, nivel înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri. Piaţa San Marco a fost acoperită de ape, iar accesul turiştilor a fost restricţionat. Guvernul a declarat stare de urgenţă în Veneţia și a alocat 20 de milioane de euro pentru rezolvarea problemelor imediate.

PORTUGALIA Autoritățile portugheze au emis un cod roșu de valuri puternice și îi avertizează pe localnici și turiști să nu se aventureze în apă, și să fie extrem de atenți dacă ajung pe plajă în zilele următoare. Vizată este întreaga coastă a țării, care va fi afectată și de rafale violente. În aceste condiții, Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie și îi îndeamnă la vigilență pe cetățenii care sunt deja în Portugalia sau urmează să ajungă acolo.

INDONEZIA Alertă de tsunami în Indonezia în urma unui cutremur de 7,1, produs în largul coastelor indoneziene. Seismul a provocat panică în rândul populației, care s-a refugiat în zonele mai înalte ale insulei. Autoritățile locale au anunțat că mișcarea tectonică a avariat zeci de case și drumuri, dar nu a făcut victime. 

Opinia ta contează. Comentează!