Au organizat un marș al siguranței rutiere în ajun de Ziua mondială a comemorării victimelor
Social 15 noiembrie 2019, 19:55 | 1778

„Viata nu poate fi schimbata asemeni unei piese auto”. Acesta a fost sloganul ”marsului sigurantei rutiere”, organizat astazi de Inspectoratul National de Patrulare, cu participarea elevilor. Manifestatia a inceput in Piata Marii Adunari Nationale si a continuat pana in satul Peresecina. Acolo, elevii au fost imbracati in camasi reflectorizante si, cu pancarte pe care era indicata limita de viteza permisa in localitate, au ajuns pe trecerea de pietoni.

Chiar și așa, copiii spun că se întâmplă deseori, atunci când se află în fața trecerii de pietoni, unii conducători auto să nu le cedeze trecerea.

Micii pietoni s-au dovedit a cunoaște și ce semnifică semnul pe care îl țin în mână.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare ne-a explicat de ce a fost aleasă această zonă. Potrivit lui Victor Manole, unul dintre traseele pe care se produc cele mai multe accidente este R6, cel care pornește din Chișinău și duce spre localitățile din nord, respectiv trece prin satul Peresecina.

De la începutul anului curent, 217 persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere, iar peste două mii s-au ales cu traumatisme. În acest context, ofițerii de patrulare spun că au identificat anumite zone în nord, centru și sud, care vor fi monitorizate intens de polițiști, pentru a ameliora situația. Reprezentantul de la Direcția de asistență medicală urgentă ne-a comunicat ce efecte produce fiecare accident asupra sănătății mintale a omului.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății și a Ministerul Sănătății, în contextul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier, care este marcată în cea de-a 3-a duminică a lunii noiembrie a fiecărui an.

Opinia ta contează. Comentează!