03:07:49 29.03.2024
Stiri

Un membru al CA acuză instituția de PARTIZANAT politic și își anunță demisia

Social 15.11.2019 09:44 Vizualizări1912 Autor: Ziarul National
Un membru al CA acuză instituția de PARTIZANAT politic și își anunță demisia Facebook


Membra Consiliului Audiovizualului (CA), Olga Guțuțui, renunță la mandat, după patru ani și jumătate.

Guțuțui acuză că deciziile CA sunt luate „dincolo de pereții” acestuia și că instituția s-a transformat în „garant al interesului politic în audiovizual”.

„Am venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată”, a scris Guțuțui pe Facebook.

Menționăm că Olga Guțuțui a venit la CA din funcția de consultant la Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, pe când aceasta era condusă de Chiril Lucinschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md