17:00:53 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Schimbarea la față a „TRICOLORILOR”. Au condus campioana mondială pe „Stade de France”, dar arbitrul nu a fost de acord să legalizeze o MINUNE

Sport 15.11.2019 09:49 Vizualizări3857 Autor: Ziarul National
VIDEO // Schimbarea la față a „TRICOLORILOR”. Au condus campioana mondială pe „Stade de France”, dar arbitrul nu a fost de acord să legalizeze o MINUNE rtl.fr
Bucuria „tricolorilor” după golul lui Rață


Selecționerul Engin Firat a debutat cu o înfrângere la echipa națională a R. Moldova, dar jocul echipei noastre, care s-a apărat exemplar, a arătat cu totul altfel. Jucătorii noștri au dat dovadă de determinare, dăruire de sine și sacrificiu în meciul pierdut cu 1-2 pe „Stade de France”.

Cu puțin noroc, echipa noastră putea obține o remiză, o remiză cât toate victoriile adunate până acum de „tricolori”, dacă ținem cont că ar fi fost obținută în partida cu campioana mondială în exercițiu, Franța.

Germanul de origine turcă, Engin Firat, a alcătuit un prim 11-e neobișnuit pentru suporterii echipei noastre. L-a titularizat pe tânărul Artur Crăciun, debutant la echipa națională, pe Sergiu Plătică, dar și pe Vadim Rață. Mai mulți se întrebau de ce pe bancă a rămas Vitalie Damașcan, un jucător mult mai bine cotat.

Răspunsul a venit deja în minutul nouă, când Vadim Rață s-a ținut scai de fundașul Lenglet, după care a ciupit mingea în poarta lui Mandanda. Publicul de pe „Stade de France” a amuțit, cu excepția celor peste 100 de suporteri moldoveni.

La al cincilea meci pentru echipa națională, primul ca titular, Rață reușește să marcheze și nu oricui, ci campioanei mondiale.



Momentul în care Rață îi păcălește poe fundașul Lenglet și pe portarul Mandanda (fr.sports.yahoo.com)

Francezii au luat cu asalt poarta lui Alexei Koșelev, dar defensiva în frunte cu veteranul Igor Armaș a rămas neclintită, spre nemulțumirea „cocoșilor” Mbappe, Griezmann, Coman sau Giroud. Ușor, ușor, echipa noastră s-a calmat și respingea orice atac al francezilor. Sergiu Plătică l-a enervat rău pe Mbappe, pentru că respingea aproape orice mingea care urma să ajungă la atacantul de sute de milioane de euro.

După ce am condus pe tabela de marcaj Franța mai bine de 25 de minute, în prim-plan a apărut arbitrul întâlnirii, Gediminas Mazeika din Lituania. Griezmann a centrat în careu spre Giroud, iar ultimul, în careul mic al portarului, l-a incomodat pe Koșelev să fixeze balonul. Mingea scăpată a ajuns pe creștetul lui Varane de la Real Madrid, care a egalat. În mod normal, arbitrul urma să dicteze fault la portar, mai ales că infracțiunea a avut loc în careul mic. Acesta a aratat spre mijlocul terenului, spre nemulțumirea jucătorilor noștri și a lui Engin Firat. Ultimul a primit și cartonaș galben pentru proteste.

La pauză era 1-1, un rezultat de vis pentru suporteri. În repriza secundă, jucătorii noștri au continuat să se apere bine, iar eroul din apărare a fost Igor Armaș. Acesta era peste tot. Și Ion Jardan a salvat echipa de la un gol ca și făcut, după ce s-a aruncat peste minge la un șut violent din marginea careului de Mbappe.

Cu 13 minute înainte de expirarea timpului regulamentar, francezii au obținut un penalti, după o intrare neglijentă a lui Posmac la Digne. Koșelev nu a putut să intervină la execuția lui Giroud și scorul devenea 2-1 pentru Franța. Echipa noastră a terminat meciul în zece oameni, după ce Posmac a ieșit accidentat de pe teren în minutele de prelungire.

Supărarea lui Firat: „Noi înțelegem că suntem o echipă mica, dar așa ceva este inadmisibil”

Selecționerul Engin Firat a fost foarte supărat la conferința de presă de după meciul Franța. Acesta a criticat vehement arbitrajul centralului Gediminas Mazeika din Lituania și totodată le-a mulțumit „tricolorilor” pentru joc.

„Sunt foarte mândru de băieții mei. Sunt mândru de felul în care au jucat și le mulțumesc pentru asta. În același timp, sunt foarte supărat pe arbitri, care au luat o decizie importantă la primul gol al francezilor. Au greșit. S-a văzut clar cum Giroud l-a faultat pe Koșelev. Golul trebuia anulat. În pauză am primit vreo 500 de mesaje de la prietenii mei, care mi-au scris ce au văzut. Imposibil ca la acest nivel, o echipă să fie ajutată în acest mod. Noi înțelegem că suntem o echipă mică, dar așa ceva este inadmisibil. Regulile de joc trebuie să fie pentru toți aceleași. Îi mulțumesc Federației franceze de fotbal pentru ospitalitate, dar nu pot să accept asemenea greșeli de arbitraj, în numele fotbalului”, a menționat selecționerul.

Echipa noastră, pe ultimul loc în grupa preliminară, are șansa să-și spele din păcate în partida de acasă cu Islanda. Dacă tricolorii vor juca exact ca și în meciul cu Franța, sunt șanse mari să obținem, cu puțin noroc, un rezultat mare.

Partida dintre R. Moldova și Islanda va avea loc duminică, pe stadionul „Zimbru”, începând cu 21.45.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md