14:44:30 18.04.2024
Stiri

Ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, vorbește despre o nouă LOVITURĂ DE STAT: „Am făcut o afirmație pe care mi-o asum totalmente. Deciziile o să le iau în funcție de circumstanțe”

Politică 15.11.2019 12:20 Vizualizări3380 Autor: Ziarul National
Ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, vorbește despre o nouă LOVITURĂ DE STAT: „Am făcut o afirmație pe care mi-o asum totalmente. Deciziile o să le iau în funcție de circumstanțe”


Liderul PPDA și fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, consideră că demiterea Guvernului Maia Sandu și învestirea-fulger a Guvernului Ion Chicu constituie o „lovitură de stat”.

Potrivit lui Năstase, s-au încălcat mai multe proceduri legale în ceea ce privește învestirea Guvernului Chicu. „Am făcut o afirmație pe care mi-o asum totalmente. Așa consider eu că s-a întâmplat în momentul de față. Deciziile o să le iau în funcție de circumstanțe”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

Citește și: Reprezentanții PD care ar putea fi cercetați pentru „UZURPAREA PUTERII ÎN STAT”. Fruntaș al PD: „Procurorul general interimar este în situația când nu-l poate refuza pe Năstase”

De asemenea, Năstase regretă că Blocul „ACUM” nu a făcut uz de declarația cu privire la starea de captivitate a statului, aprobată în iunie, pentru a curăța instituțiile statului. „Regretul meu este că nu am umblat la Consiliul Concurenței cu măsuri chirurgicale bazate pe hotărârea Parlamentului cu privire la starea de captivitate și la alte instituții reglementatoare. Nu am umblat cu același bisturiu la justiție, Procuratură, pentru că nu am avut suficientă susținere în această majoritate”.

Acesta a mai adăugat că Guvernul Chicu, învestit ieri cu voturile la 62 de deputați din fracțiunile PSRM și PD, nu este unul tehnocrat, așa cum insistă Igor Dodon, dar și noul premier.

„Chicu este un simplu oportunist, care nu știe despre ce vorbește atunci când îl consiliază pe Dodon. În toată această perioadă, din sursele de care dispun eu, l-a tot consiliat pe Dodon că poate fi răsturnat Guvernul, care a dezghețat finanțările externe, care a inițiat niște procese de reformare, de demantelare a schemelor din cadrul economiei naționale, a schemelor de contrabandă”, a conchis Năstase.

De menționat că, la insistențele lui Năstase, în baza unui denunț, Procuratura Generală a pornit o cauză penală pentru uzurparea puterii în stat de către reprezentanții guvernării PD. Cauza penală pe faptul „uzurpării puterii în stat” se află în gestiunea procurorului pentru misiuni speciale a Procuraturii Generale, Viorel Radețchi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md