06:48:09 24.04.2024
Stiri

Maia Sandu caracterizează noul Guvern de la Chișinău: „Este fad și incolor. O combinație. PD și PSRM au demonstrat că sunt o apă și-un pământ”

Politică 15.11.2019 14:01 Vizualizări3034 Autor: Ziarul National
Maia Sandu caracterizează noul Guvern de la Chișinău: „Este fad și incolor. O combinație. PD și PSRM au demonstrat că sunt o apă și-un pământ”


Fostul premier Maia Sandu susține că în Guvernul Chicu sunt mai multe personaje de care ar trebui să se ocupe un procuror general independent, iar lupta cu corupția va fi încetinită în mandatul Executivului învestit ieri în grabă, la numai două zile de la demiterea celui condus de lidera PAS.

„Sunt oameni, în mare parte, care au lucrat și cu PD-ul, dacă vorbim de Chicu (premierul Ion Chicu - n.r.), Sergiu Pușcuță, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (Vioria Dumbrăveanu), dar și oamenii lui Dodon. Deci, este o combinație. PD și PSRM au demonstrat că sunt o apă și-un pământ, vin din aceeași echipă. În raport cu calitatea acestor oameni, eu găsesc acest Guvern fad, incolor, nu văd niciun personaj acolo care ar fi mare luptător împotriva corupției, chiar nu văd pe nimeni care să se fi afirmat în acest domeniu. Dimpotrivă, am suspiciuni în raport cu unii dintre ei că nu sunt oameni onești”, a declarat Maia Sandu ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la „Jurnal TV”.

Fost premier și fost ministru al Educației, Maia Sandu a adăugat că noul ministru Corneliu Popovici este „o ofensă adusă educației”.

„Am fost foarte supărată, când am văzut ministrul nou la Educație și-mi pare rău pentru colegii mei care au rămas acolo. Cred că, dacă va încerca să schimbe currcula, societatea o să riposteze. Este o ofensă adusă nouă tuturor și educației prin numirea acestui ministru”, a afirmat Sandu.

Totodată, Maia Sandu crede că fostul vicepremier, responsabil de domeniul Reintegrării, Vasili Șova, nu se regăsește în noul Guvern, probabil pentru că ar fi fost sancționat de Igor Dodon, după ce nu a semnat protocolul în urma negocierilor în format „5+2” de la Bratislava.

Întrebată de ce Blocul „ACUM” nu s-a aliat cu democrații împotriva lui Dodon, Maia Sandu a spus că „PD-ul împărtășește aceleași valori de tinichea ca PSRM-ul - le este frică de justiție”.

Totodată, fostul premier susține că nu l-a crezut niciodată pe Igor Dodon cât au fost în coaliție, „dar nu am avut de-ales”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md