A murit medicul și politicianul Vladimir Hotineanu

by D M
Distribuiti mai departe...

A murit medicul și politicianul Vladimir Hotineanu. Vestea a fost dată pe Facebook de Spitalul Repromed.

“O veste dureroasă şi o pierdere imensă pentru întreaga comunitate medicală din Republica Moldova. Astăzi a plecat dintre noi unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical – Vladimir Hotineanu, medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, academician, cel care și-a consacrat viaţa sistemului național de sănătate și oamenilor suferinzi. Adresăm sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a acestuia. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se spune în textul de pe pagina oficială a instituției

Vladimir Hotineanu s-a născut în 1 octombrie 1950, în orașul Kâzâlorda, Kazahstan. Este medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale. A fost deputat și ministru al Sănătății. Prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Vladimir Hotineanu a fost decorat cu Ordinul Republicii.

În 2013, Hotineanu a stat în fruntea echipei de medici moldoveni care a realizat cu succes prima intervenție chirurgicală de transplant hepatic, o premieră pentru Moldova. Până în 2018, doctorii noștri, conduși deja de fiul lui Vladimir Hotineanu, Adrian Hotineanu, au reușit să realizeze 40 astfel de operații. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.