(video) Doi curieri moldoveni cu acte false românești, furau de la compania unde erau angajați, în Germania. Ce pedepse riscă

Doi moldoveni sunt cercetați de ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru fals în acte și infracțiuni comise în Germania. Aceștia ar fi furat de la compania unde erau angajați în calitate de curieri bunuri în valoare de aproximativ 25 000 de euro.

Foto: PCCPCS/INI IGP

Potrivit unui comunicat de presă, bănuiții se angajaseră la muncă la compania germană în luna decembrie 2018. Însă, la revenirea lor în țară, zilele trecute, în baza informației parvenite de la autoritățile din Germania, oamenii legii din Moldova au desfășurat în privința lor acțiuni de investigație.

Prin urmare, de la aceștia au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracțională pentru care sunt cercetați.

Astfel, urmare în urma perchezițiilor desfășurate la 13 noiembrie curent, de către procurorii PCCOCS, în cooperare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a INI al IGP, la domiciliul unui figurant au fost depistate și ridicate actele de identitate false utilizate la comiterea infracțiunii menționate, precum și mijloace bănești obținute din activitatea criminală. O parte din bunurile sustrase au fost ridicate de către angajații Serviciul Vamal în momentul trecerii peste frontiera vamală a bunurilor, pe care bănuitul a evitat să le declarare autorităților vamale.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani, pentru folosirea documentelor oficiale false. Iar în cazul transferării materialelor acumulate în Germania pentru infracțiunea de furt, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 12 ani.


Pub