(video) Ion Chicu, după ce cabinetul de miniștri a fost votat în plen: „Echipa care a fost prezentată este gata să înceapă lucrul”

După ce a fost votat de Parlament, Ion Chicu spune că este gata să rezolve actualele probleme, iar primordial este reforma Justiției. Noul prim-ministru desemnat afirmă că trebuie de refăcut proiectul și trimis din nou spre avizare la Comisia de la Veneția.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernul tehnocrat propus, dar și programul pe care l-am elaborat în scurt timp, care vizează probleme critice în țara noastră, a fost votat.

Echipa care a fost prezentată este gata să înceapă lucru. Suntem în prag de iarnă, avem pregătit politici bugetar fiscale. Avem de elaborat, consultat și convins Parlamentul să voteze bugetele anuale și acolo vrem să reușim să includem mijloace eficiente.

Am prezentat un program, care are două comportamente principale. Obiective imediate. Aceste acțiuni le vom întreprinde funcționalitatea autorităților publice locale. Această funcționalitate este afectată. Vom încerca să asiguram securitatea energetică a țării. Vom promova inițiativele pe diferite platforme, ca în scurt timp, ca oamenii care sunt vizați în aceste proiecte să poate beneficia”.

Chicu a adăugat că elementul principal este reforma justiției „Noi suntem constânși de timp, trebuie să ajustăm proiectul reformei Justiției, să considerăm recomandările și să îl trimitem la Comisia de la Veneția.

UNIMEDIA precizează că Guvernul Chicu a fost votat de 62 de deputați.

Ion Chicu are 47 de ani, s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călărași. La moment ocupă funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost ministru al Finanțelor, în perioada 10 decembrie 2018 -8 iunie 2019, în guvernul Filip, iar între ianuarie-decembrie 2018 a fost secretar general de stat în același minister.

În 2006 acesta a fost viceministru al Finanțelor în guvernele lui Vasile Tarlev și Zinaida Greceanîi.


Pub