Facebook a șters 3,2 miliarde de conturi false şi milioane de postări despre abuzurile împotriva copiilor și sinucideri

Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false şi milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri, în perioada aprilie-septembrie, potrivit celui mai recent raport al companiei referitor la moderarea platformei de socializare, publicat miercuri, transmite Reuters, scrie News.ro.

Foto: trustedreviews.com

Numărul de conturi false eliminate este de peste două ori mai mare faţă de cele 1,55 de miliarde de conturi blocate în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului.

Cea mai mare platformă de socializare din lume a dezvăluit pentru prima oară câte postări a eliminat de pe aplicaţia de fotografii Instagram, care a fost identificată de către cercetătorii în domeniul dezinformării ca fiind subiectul unei îngrijorări tot mai mari din cauza ştirilor false.

Depistarea proactivă a conţinutului neconform a fost mai scăzută pe Instagram la toate categoriile, comparativ cu Facebook, unde compania a implementat iniţial multe dintre instrumentele sale de depistare a neconformităţilor, a arătat compania în raport.

De exemplu, compania a afirmat că a depistat proactiv pe Facebook conţinut afiliat organizaţiilor teroriste în 98,5% din cazuri şi în 92,2% din cazuri pe Instagram.

Continuarea articolului pe News.ro.


Pub