03:14:37 19.04.2024
Stiri

Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”

Politică 14.11.2019 13:22 Vizualizări2562 Autor: Ziarul National
Duș RECE pentru Maia Sandu și „ACUM” din partea lui Sturza: „Nu vă mai PLÂNGEȚI de milă pe la TV. Devine PENIBIL. Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Modelul cu guvern ONG nu a funcționat”


Ex-premierul Ion Sturza este extrem de dezamăgit că Maia Sandu a admis să fie demis Guvernul R. Moldova, iar în loc să vină reprezentanții lui „Dodon&Co”. Acesta îi îndeamnă pe cei de la „ACUM” să înceteze cu plânsetele pe la TV și să-și asume greșelile făcute în cele cinci luni de guvernare comună cu PSRM.

„Hai, nu mai plângeți! Plecați în istorie ca cei care ați făcut un lucru extraordinar. Ați înfrânt cel mai odios regim oligarhic! Aveți toate considerațiile și respectul meu și al milioanelor de moldoveni. Dar... Una este lupta de gherilă, repet, unde ați fost excepționali, și alta este „rutina" politică. La doar cinci luni de la declanșarea unei mari euforii și unei avalanșe de speranțe ați pierdut tot - alegerile locale, guvernarea. Și cel mai mult, posibilitatea de a influența lucrurile în justiție, economie, politica externă. V-ați întors în „stradă”. Rămășițele oligarhiei în birouri. Ok cu „strada”, dar fără structuri de partid, resurse financiare, mediatice și umane?!”, se întreabă acesta.

Sturza spune că partenerii externi ar fi cei mai dezamăgiți de cele întâmplate în ultimele zile.

„Partenerii externi? Ei sunt cei mai dezamăgiți! Nu mai știu ce să „raporteze la centrală".Se bucură Estul, sughiță Vestul. Evident, vor pune „batista pe țambal”, vor lucra cu „materialul clientului”. Oamenii de rând „rămân ca proștii”. Mii de oameni care au fost promovați în funcții? Tineri, inimoși, patetici. Vor zâmbi politicos, își vor face bagajele și vor pleca spre o viață mai bună. Nu vă mai plângeți de milă pe la TV. Devine penibil, zău.

Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Bolul de cristal s-a spart nițel... Modelul cu guvern ONG nu a funcționat. Ok, așa și scriem în manualele de politologie. Hai la treabă! Strada ne așteaptă! Încă 4-5 ani... Dodon&Co redevin „clienții” mei. Dar mie personal îmi trebuie?”, conchide Sturza.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md