08:42:51 24.04.2024
Stiri

Noul premier Chicu are și cetățenia României: Lilian Carp l-a îndemnat să NU modifice curricula școlară. „Lăsați istoria în pace”

Politică 14.11.2019 13:50 Vizualizări3158 Autor: Ziarul National
Noul premier Chicu are și cetățenia României: Lilian Carp l-a îndemnat să NU modifice curricula școlară. „Lăsați istoria în pace”


Deputatul Lilian Carp îl îndeamnă pe noul prim-ministru, Ion Chicu, să nu admită întervenții în curricula școlară, în special la disciplina „Istoria”. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, în contextul în care Dodon a declarat anterior că va închide Muzeul Ocupației Sovietice din Chișinău.

„Am o rugăminte către dvs. Eu îi cunosc pe câțiva din cei care fac parte din garnitura Guvernului. Să nu admiteți la Educație intervenții în ceea ce privește curricula școlară, pentru că știu că domnul (n.r. Dodon) își dorește modificarea curriculei, și să lăsați vă rog Istoria în pace, este cel mai important lucru. Să lăsați cu adevărat ceea ce este în memorie, suferința acestui popor, măcar în muzee, dacă altfel nu va fi posibil”, a declarat Lilian Carp, citat de deschide.md.

Totodată, deputatul s-a întrebat cum a înaintat Dodon un cetățean român la funcția de prim-ministru, știind că Chicu deține cetățenia română și l-a întrebat dacă acesta va admite închiderea Muzeului Ocupației Sovietice și alte acțiuni românofobe ale lui Dodon și în activitatea Guvernului pe care îl va conduce.

Chicu a declarat că „are o altă atitudine față de președintele țării, iar eticheta de românofob pentru Dodon nu este corectă”. Acesta a mai adăugat că „acțiunile numite de deputatul Carp sunt distructive” și că niciuna nu se va regăsi pe agenda Guvernului.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md