04:22:50 20.04.2024
Stiri

Viitorul comisar european pentru Vecinătate avertizează: În lipsa reformelor, asistența financiară acordată Republicii Moldova va fi suspendată

Economie 14.11.2019 16:37 Vizualizări3848 Autor: Ziarul National
Viitorul comisar european pentru Vecinătate avertizează: În lipsa reformelor, asistența financiară acordată Republicii Moldova va fi suspendată TVR Moldova


Comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a afirmat joi că asistența financiară pentru Republica Moldova va fi suspendată dacă reformele profunde de la Chișinău nu vor continua în pofida crizei politice pe care această țară o traversează după căderea guvernului Maia Sandu.

„Cunosc foarte bine ultimele evoluții din Republica Moldova, care sunt nefericite. Dar voi cooperare cu Moldova și pentru Moldova astfel încăt reformele să nu fie întârziate”, a spus Várhelyi, în cursul audierii sale din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să îi valideze candidatura.

Deși în discursul său introductiv a făcut o referire generală și sumară la Republica Moldova, actualul ambasador al Ungariei la UE a fost întrebat cum va gestiona relația cu Republica Moldova, în condițiile în care situația de la Chișinău va fi prima sa criză de gestionat.

„Trebuie să ne asigurăm că reformele vor fi implementate, chiar dacă este criză politică acolo. Dacă nu, va trebui să suspendăm asistența financiară, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Este clar că asistența financiară este strict legată de progresul obținut prin reforme”, a completat el.

Cu referire la Parteneriatul Estic, Olivér Várhelyi a insistat că stabilitatea în această regiune este obiectivul geopolitic al Uniunii Europene. Comisarul din partea Ungariei s-a referit și la vecinătatea estică și sudică, insistând asupra importanței geopolitice a Ucrainei pentru UE și manifestând sprijinul pentru ”suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md