Dreapta a aruncat cu săgeți în stânga. Scurtă descriere a Guvernului Chicu, făcută de deputatul ACUM, Igor Grosu

by D M
Distribuiti mai departe...

Înaintea votului de învestitură a Guvernului Chicu, deputatul ACUM, Igor Grosu a făcut o scurtă descriere a acestuia, adresată în special democraților despre care se știa deja că vor susține Executivul.

“Ați criticat Guvernul Maiei Sandu că a fost Guvernul Kozak. Acum ce Guvern votați? Cum vă imaginați că o să implementeze Acordul de Asociere consilierii lui Dodon? Cu tot respectul, ministrul Justiției, care este juristul PSRM, ministrul Apărării, cumătrul domnului președinte, un convins federalist, ministrul Apărării, care pe mandatul ăsta de cinci luni a filat și a spionat membrii Guvernului, liderii din Blocul ACUM, ministrul Educației, un moldovenist convins, care, o să vedeți, foarte repede o să ne fericească cu o istorie integrată, cu limba moldovenească, responsabilul pentru Reintegrare, care, mă tem eu, că iarăși o să ne ducă spre ideea federalizării. Ăsta, probabil, e Guvernul pe care voi vi-l doriți. Cred că nu a mai rămas mult și mulți dintre voi o să ridicați mânuțele și o să arătați țării că love story, Dumitru Gherghevici (n.r. Diacov), s-a produs și o să dați țării un Guvern care o să-l aducă pe Dodon la putere”.

 “Va fi un Guvern al reînvierii schemelor pentru că un motiv pentru care Guvernul Sandu a picat a fost oprirea tuturor schemelor. Vom avea un Guvern care va fi izolat pentru că explicați-mi vă rog, cum acest Guvern românofob va putea construi o relație cu vecinii noștri din România? Cum acest Guvern va putea construi o relație cu Ucraina? Cum acest Guvern condus de, îmi pare rău să spun, dar “Pasărea pe limba ei piere”, domnul Chicu, care este eurofob, va putea construi o relație cu UE, pe care a ajuns să o învinuiască și de furtul miliardului? Misiune imposibilă. Și nu credeți că cei din UE sau din cancelariile europene nu înțeleg acest lucru”, a mai spus Grosu în discursul său dinainte votului de învestitură. 

“Apreciez sinceritatea domnului Chicu care spune că este angajat până la alegerile prezidențiale. Deci, va fi Guvernul care va aranja calea spre ceea ce spuneam noi încă zilele astea. Demisia Guvernului Sandu a fost pentru a-i face drum domnului Dodon la prezidențiale”, a conchis Grosu.  

Igor Grosu despre învestirea Guvernului Ion Chicu

Igor Grosu despre învestirea Guvernului Ion Chicu. Ședința integrală aici – http://bit.ly/2qWnnBB . Detalii aici – http://bit.ly/2OayTl4

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Четверг, 14 ноября 2019 г.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.