Ministrul Brînzan, la Forumul Business Week 2019: Trebuie să ne asigurăm că drepturile investitorilor sunt protejate, printr-o reformă juridică corectă

Anticoruptie.md
13/11/2019

„Forumul de afaceri „Moldova Business Week” este un eveniment important, care reunește investitori din întreaga lume, și care pot afla mai multe despre potențialul țării noastre. Îmi doresc să dezvoltăm o economie bazată pe cunoștințe, care oferă produse și servicii cu valoare adăugată ridicată, o economie care valorifică capacitatea intelectuală a cetățenilor, o economie cu un mediu de afaceri favorabil investitorilor”, a declarat Ministrul Economiei și Infrastructurii  Vadim Brînzan,  în cadrul celei de-a VI-a ediții a evenimentului „Moldova Business Week”  

În acest an, la eveniment participă peste 1 000 de lideri și parteneri de afaceri, și circa 30 speakeri notorii care vor împărtăși din experiența internațională.

Programul include două zile dedicată sectoarelor strategice ale Moldovei, și anume sectoarele TIC și BPO, agroalimentar, turism și energie regenerabilă, precum și industriile creative și producția cinematografică. De asemenea, „Moldova Automotive Days”, care se află la ce-a de-a IV-a ediție, va fi integrată sub umbrela „Moldova Business Week”, și va fi axată pe mecatronică, clusterizare și cercetare & dezvoltare.

„Este important să ne asigurăm că drepturile investitorilor sunt protejate, printr-o reformă juridică corectă, să ne asigurăm că există un set de reguli care nu se schimbă, astfel încât investitorii să creeze afaceri prospere în Republica Moldova”, a menționat Vadim Brînzan.

Totodată, agenda evenimentului presupune și desfășurarea Forumului „ProExport”, în cadrul căruia vor fi organizate paneluri de discuții cu invitați internaționali, sesiuni G2B cu autorități publice, ce vor oferi companiilor locale informații privind instrumentele de suport pentru exportatori, piețele strategice pentru export, dar și platforme practice de a crea parteneriate avantajoase.

În ultima zi a evenimentului se va desfășura Conferința „Moldova in Fashion” care va stabili tendințele de afaceri din industria modei.

„Moldova Business Week” este cea mai importantă platformă economică națională ce vine să prezinte politicile, oportunitățile și istoriile de succes ale antreprenorilor din Republica Moldova

Anticoruptie.md
13/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii