Renato Usatîi: Dodon nu mai vrea alegerea directă a președintelui, pentru că nu mai câștigă niciodată acest scrutin

by D M
Distribuiti mai departe...

Dodon nu mai vrea alegerea directă a președintelui, pentru că nu mai câștigă niciodată acest scrutin. Curtea Constituțională o să-și anuleze decizia din martie 2016 și șeful statului va fi ales de Parlament”, a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi în direct la Jurnal TV,  unde a comentat situația politică din țară, creată de căderea Guvernului Sandu, moment care a spus el urma să se producă încă în decembrie.

La aceeași emisiune, Usatîi a afirmat că Dodon pregătește eliminarea sa și a formațiunii pe care o conduce de pe scena politică pentru a-și elibera calea spre prezidențiale.   

Înainte de prezidențiale trebuie să facă ceva cu mine și cu Partidul Nostru. Câștigul PN în 8 orașe la locale, pentru el e o problemă mare. Dar Dodon o să aibă o problemă, indiferent dacă voi candida eu sau nu. Fiți atenți la ce se va întâmpla în următoarele zile”, a spus Usatîi, care a precizat că se va înscrie în întrecerea prezidențială doar dacă acest lucru îl vor dori oamenii.

La funcția de președinte poți pretinde atunci când ai susținerea masivă a oamenilor și dacă sunt susținut de o treime din cetățeni, dacă voi avea sprijinul oamenilor…, dar eu stau la Bălți, acolo e foarte bine. Vă invit și pe Dvs să vedeți atmosfera de la Bălți. Este bine.

Primarul municipiului Bălți a comentat în aceeași emisiune atitudinea aparent împăciuitoare a lui Dodon. El a declarat asta după ce pe post a fost difuzat un fragment dintr-un interviu cu liderul neformal al socialiștilor, care părea împăcat cu victoria lui Usatîi la Bălți, muncipiu pentru care PSRM a luptat cu înverșunare.

Când o persoană ca Dodon vorbește despre prietenie, susținere, după asta trebuie să dormi în vestă antiglonț. El (n.r Dodon) nu-i periculos, ci fățarnic. La dvs a făcut această declarație pe care a repetat-o și la alte televiziuni, dar duminică era la Comrat, la Ziua Vinului. Când m-a văzut, a aplecat capul ca să fie mai jos de mulțime. A arătat penibil și pe la recepții date de diferite ambasade când le indica bodyguarzilor să-mi blocheze intrarea și se puneau ăștia cu valizele,  numai umbrele nu aveau.”  

Totodată, Usatîi a explicat de ce evită Dodon alegerile parlamentare anticipate. 

Dodon nu merge la anticipate pentru că nu va avea parteneri în următorul Parlament. Ceea ce se întâmplă acum este o mână întinsă democraților. Și PDM-ul înțelege că este pentru ultima dată la putere. Spre noul scrutin merge cu roțile dezumflate de tot. Usatîi a revenit acasă, l-a penit pe Dodon…Nici Andrei Năstase nu mai ajunge în viitorul Legislativ. Maia Sandu nu-l mai ia”, a adăugat Usatîi.

Președintele PN a mai spus că ceea ce a fost acum (n.r. demiterea Guvernului) trebuia să se producă încă în decembrie. 

Dodon, dacă nu are procurorul lui, îl ajunge din urmă pe Filat. 60% din judecători deja sunt controlați de Dodon. Cu mai mult de o lună în urmă erau 40%. E vorba de judecătorii din Chișinău”, a afirmat Usatîi și a chemat oamenii și societatea civilă să protesteze mâine față de intenția democraților și a socialiștilor de a crea Guvernul Chicu, iar ulterior să-și asigure un procuror general comod. 

Mâine, poimâine, când se votează acest Guvern, oamenii trebuie să iasă în fața Parlamentului. Vin eu cu opt primari de orașe. Să iasă șocietatea civilă. Dacă admitem această nuntă nouă pe arena politică,  Republica Moldova va reveni la toate problemele pe care le-a avut”, a spus în încheiere Usatîi.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, invitatul lui Alex Cozer, astăzi, la emisiunea “Secretele Puterii”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, invitatul lui Alex Cozer, astăzi, la emisiunea “Secretele Puterii”

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Четверг, 14 ноября 2019 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...