15:57:46 29.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Ion Chicu premier este „o variantă PROASTĂ” pentru R. Moldova: Pe cine îl voia procuror general Igor Dodon

Politică 13.11.2019 12:49 Vizualizări4100 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Ion Chicu premier este „o variantă PROASTĂ” pentru R. Moldova: Pe cine îl voia procuror general Igor Dodon


Reprezentanții Blocului „ACUM” cred că planul de a schimba Guvernul Sandu a fost plămădit de mai mult timp la Președinție și că, cel mai probabil, în R. Moldova nu vor avea loc alegeri anticipate.

Un guvern minoritar, propus de președintele Igor Dodon, ar putea fi învestit cu voturile deputaților socialiști și ale unor „mercenari” din PD, pentru care „idealurile social-democrate sunt convertite rapid în valută sau alte sinecuri”, susține deputatul PAS Igor Grosu.

CITIȚI și PSRM se gândește deja la un GUVERN MINORITAR? Greceanîi pune CONDIȚII dure Blocului „ACUM”: O nouă structură a Guvernului și fără Maia Sandu în Executiv. „Următorul premier va fi…”

Deputatul Alexandru Slusari admite că Ion Chicu, cel care îl consiliază acum pe Dodon și i-a fost anterior subaltern atât lui, cât și Zianidei Greceanîi, ar fi „preferatul președintelui” la funcția de premier într-un guvern minoritar.

„Chicu a fost din start persoană indezirabilă pentru mine și, cred, pentru colegii mei. Nu înțeleg ce caută un ministru din Guvernul Plahotniuc consilier la Președinție. Am avut multe întrebări atunci, m-am revoltat, fiindcă noi am văzut gaura de patru miliarde lei în buget și dânsul se bătea cu pumnul în piept și striga că totul este ok. A devenit consilier și a lansat de câteva ori atacuri la adresa UE, a partenerilor externi. Admit că este persoana preferabilă pentru Dodon (la funcția de premier - n.r.). Părerea mea este că Ion Chichu este o variantă proastă pentru R. Moldova”, a declarat Slusari, după întrevederea de astăzi cu președintele Igor Dodon.

CITIȚI și VIDEO // Reprezentanții ACUM, după discuțiile cu Dodon: Același Guvern cu Maia Sandu premier, iar șeful statului NU intervine. Ce spun despre o eventuală coaliție cu PD

Tot Slusari a spus că președintele Dodon se pregătea să-l numească pe fostul deputat democrat Alexandr Stoianglo la funcția de procuror general.

„Din ceea ce am auzit de la mai mulți oameni de acolo, ei se pregăteau să-l înainteze pe Stoianoglo. Și ieri cineva a reiterat acest lucru la o emisiune”, a dezvăluit deputatul PPDA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md