01:04:25 25.04.2024
Stiri

Varianta lui Ghimpu privind CĂDEREA Guvernului: „A avut loc PARTAJAREA funcțiilor, dar Dodon nu s-a ținut de cuvânt și a vrut și procurorul general. Maia Sandu era încrezută că este singura mașină de făcut bani europeni”

Partide/Comunicate 13.11.2019 16:00 Vizualizări3854 Autor: Ziarul National
Varianta lui Ghimpu privind CĂDEREA Guvernului: „A avut loc PARTAJAREA funcțiilor, dar Dodon nu s-a ținut de cuvânt și a vrut și procurorul general. Maia Sandu era încrezută că este singura mașină de făcut bani europeni” Facebook


Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că „ACUM” și PSRM au partajat cele mai importante funcții în stat, inclusiv SIS-ul, CNA-ul, Curtea Constituțională, doar că președintele Igor Dodon nu a dorit să cedeze, conform înțelegerilor care le-ar fi avut cu Maia Sandu și Andrei Năstase, funcția de procuror general. Anume asta a dus la ruperea relațiilor dintre „ACUM” – PSRM și la căderea Guvernului Maia Sandu, spune liberalul.

„Din ziua de când Guvernul și-a asumat răspunderea pe proiectul legii ce ține de alegerea și numirea procurorului general mă tot gândeam de ce Maia Sandu a făcut acest pas. Doar era clar că va fi moțiunea socialiștilor și Guvernul va fi demis. Și abia după ce a vorbit în Maia Sandu în Parlament, în calitate de prim-ministru, cred că am găsit și răspunsul. Consider că CNA-ul, SIS-ul, Curtea Constituțională și Procuratura Generală au fost partajate. Acestea trei au revenit socialiștilor, iar procurorul general i-a revenit blocului „ACUM”.

Concursurile s-au făcut de ochii lumii. Dovada e că, niciodată până la numirea procurorului general, nici Maia Sandu și nici Năstase n-au explodat atunci când oamenii lui Dodon au ajuns în funcțiile instituțiilor respective. Doar regretau de cele întâmplate sau spuneau că nu-s de acord și o făceau doar de ochii lumii. Singura explozie a fost când a venit timpul să fie aleasă candidatura și numit procurorul general. Și, după cum se vede, Dodon nu s-a ținut de cuvânt, a hotărât (folosind concursul) să-și pună și la Procuratură omul său. Exact cum a făcut și Vlad Plahotniuc. Iată de ce Maia Sandu a explodat și a hotărât să înainteze ea candidaturile CSP-lui, fără a discuta proiectul de lege cu Dodon”, își dă cu părerea Ghimpu, într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că o altă dovadă că între „ACUM” și PSRM a avut loc partajarea instituțiilor de drept este și faptul că socialiștii au declarat că acea candidatură a lui Dumitru Robu la funcția de procuror general a fost propusă de Andrei Năstase.

„Anume acceptarea de către Dodon a candidaturii lui Robu i-a și adormit pe Maia și Andrei, iar Igor Kremlinovici liniștit s-a pus oamenii săi în funcțiile-cheie. Totuși, de ce Maia Sandu nu s-a temut de securea socialiștilor și a hotărât să-și pună capul pe trunchi. Maia Sandu era foarte încrezută că ea este singura mașină de făcut bani europeni. Dar când începi să crezi în așa prostii, atunci „moartea” imediat e lângă tine. Să nu uităm că UE susține financiar R. Moldova nu din cauza cine-i premier, dar ce face guvernul condus de el și-n baza căror standarde guvernează. Și încă ceva, orgoliul exagerat niciodată nu-i aduce folos omului. Cred că și Maia Sandu s-a convins că orgoliul lui Dodon e cu mult mai mare decât al ei, plus că are cinci capete de parcă îi steaua Kremlinului”.

Ghimpu a mai adăugat că Maia Sandu și Năstase ar fi căzut în propria capcană.

„Și uite așa „eroii” noștri au căzut în propria capcană și altfel nu poate fi atunci când te uiți în oglindă și te vezi mare logofăt. Că acesta va fi sfârșitul Maei și al lui Andrei în Alianța Kozak era clar chiar din ziua când s-a format această alianță. În concluzie putem spune că angajamentul lui Dodon în dezoligarhizarea R. Moldova s-a îndeplinit doar în privința Maiei Sandu și a lui Năstase. Trist, dar acesta-i adevărul. Iar meritul lui Andrei Năstase și al Maei Sandu, ceea ce am spus de la început și nu doar eu, e aducerea la guvernare a socialiștilor și preluarea întregii puteri de către Dodon - omul Kremlinului. PD nu cred că va accepta o guvernare împreună cu PSRM-ul lui Dodon, dar va vota pentru un guvern minoritar”, a mai adăugat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md