(video) Oferta Blocului ACUM: Maia Sandu, premier, iar componența Guvernului, aceeași

Reprezentanții Blocului ACUM, Alexandru Slusari și Igor Grosu au declarat că nu acceptă propunerea PSRM de a veni cu un alt premier și o nouă componență a Guvernului.

Foto: UNIMEDIA

„Oferta noastră este foarte clară. Maia Sandu prim-ministru, garnitura de miniștri este aceeași, agenda aceeași și domnul președinte nu intervine pe instituții. Punct”, a declarat președintele frațiunii PAS Igor Grosu.

„Noi facem distincție între PSRM și Dodon. Cu toate rezervele, noi cu Partidul Socialiștilor cumva am comunicat. Tot timpul, factorul destabilizator era Igor Dodon.

Nu există nici o garanție că peste câteva luni, din frustări personale, Dumneavoastră (n.r. Igor Dodon) iar nu veți da foc la următoarea casă pe care o vom construi. În asemenea condiții, am spus foarte franc, principala problemă în raport cu socialișii și în construcția unei coaliții este Igor Dodon. Noi trebuie să avem garanții că nu se va repeta același lucru. Când Dumnealui ne-a întrebat cum pot fi oferite aceste garanții, eu i-am spus „Demisia Dumneavoastră”. Pe această notă pozitivă noi am finalizat discuția”, a spus Slusari.

Potrivit lui Igor Grosu, Igor Dodon ar fi pregătit demult scenariul demiterii Guvernului Sandu. „Momentul pentru domnul Dodon a fost acum, să debarce Guvernul”.

„Din câte noi am înțeles, zarurile sunt aruncate. Se așteaptă Guvern tehnocrat. Ceea ce facem noi aici sunt niște formalități”, a adăugat Slusari.

Astăzi fracțiunile parlamentare au avut discuții cu președintele țării, după demiterea de ieri a Guvernului Sandu. După discuții, PSRM a acuzat-o pe Maia Sandu de destabilizarea situației politice și a spus că socialiștii sunt gata de o nouă majoritate cu ACUM, dacă se va propune un nou premier și o nouă componență a Guvernului.


Pub