Reacția FMI, după demiterea Guvernului Sandu: Ne exprimăm aprecierea față de hotărârea cu care guvernul a promovat reformele

Fondul Monetar Internațional și-a exprimat aprecierea față de modul în care Maia Sandu a condus Guvernul, iar în circumstanțele de față, FMI este gata să susțină RM în procesul de implementare a reformelor. Cel puțin asta susține principalul negociator cu Moldova din partea FMI-ului, Ruben Atoyan, după ce Guvernul Sandu a fost demis.

Foto: UNIMEDIA

„Experții FMI monitorizează îndeaproape situația pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susținut de FMI și asupra perspectivelor finanțării externe.

Dorim să ne exprimăm aprecierea față de hotărârea cu care guvernul condus de doamna Sandu a promovat reformele sprijinite de Fondul Monetar Internațional.

Suntem gata să susținem Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou guvern”, se arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că ieri, în Plenul Legislativului a fost votată moțiunea de cenzură de către deputații PSRM și PD privind demiterea Guvernului Sandu.

Vineri, PSRM au înaintat moțiunea de cenzură pe subiectul asumării de către Guvern a modificării legii Procuraturii, privind propunerea de către prim-ministră a candidaților în faza de preselectare a Procurorului General.

În urma demiterii Guvernului Sandu, actorii externi și-au exprimat îngrijorarea și regretul privitor la această decizie și au făcut apel către politicienii Republicii Moldova privind soluționarea cât mai rapidă a crizei politice din țară.


Pub