(video) Dodon nu crede că va fi majoritate parlamentară: „Mâine-poimâine voi veni cu o poziție oficială”

Igor Dodon a spus că va veni în următoarele zile cu o poziție oficială a președintelui. „Din câte văd, majoritate parlamentară nu va fi”, a declarat Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare.

Foto: UNIMEDIA

„Majoritatea parlamentară poate fi formată doar din ACUM și PSRM. Am văzut că au poziții diametral opuse. Sunt niște ultimaturi expuse”, a declarat Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare.

„Conform procedurilor sunt trei luni de zile, până pe data de 12 februarie. În aceste trei luni de zile eu trebuie să vin cu inițiativa, cel puțin de două ori, în decurs de 45 de zile, de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru. După care vedem. Dacă obținem votul politic, bine. Dacă nu, alegeri anticipate. Să își asume cei care o sa le provoace”, a mai spus Dodon.

Reprezentanții PSRM au declarat că sunt gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dacă blocul va susține un nou premier și o nouă componență a Guvernului.

Pe de altă parte, Blocul ACUM spune că o vede doar pe Maia Sandu în funcția de premier și nu va accepta nici altă componență a Executivului. Mai mult, Alexandru Slusari a spus că „factorul destabilizator” al coaliției cu PSRM este Igor Dodon și o soluție ar fi demisia acestuia.

Fracțiunea PDM a spus că nu este gata de coaliție parlamentară, dar vor examina posibilitatea votării unui Guvern minoritar.

Fracțiunea ȘOR optează pentru alegeri anticipate și se va abține de la votul pentru un Guvern minoritar.


Pub