(foto) Premieră: Noul McLaren Elva – 1.66 milioane de euro pentru 0-200 km/h în sub şapte secunde

McLaren Automotive a dezvăluit astăzi noul său roadster din seria Ultimate – Elva. Fiind prima mașină cu o caroserie deschisă a mărcii, fără acoperiş geamuri laterale şi parbriz, Elva adaugă o nouă dimensiune liniei seriei Ultimate de top.

Ca și predecesorii săi P1, Senna și Speedtail, tirajul noului model va fi strict limitat: doar 399 de exemplare.

Foto: autoblog.md

Denumirea Elva comemorează renumitul M1A proiectat de Bruce McLaren și modelele de curse McLaren-Elva M1A [Mk I], M1B [Mk II] și M1C [Mk III] din anii ’60 ai secolului trecut. Produse ca versiuni „ale clienților” ale inovatoarelor și interesantelor mașini de curse McLaren Group 7, modelele sportive McLaren-Elva au întruchipat multe dintre principiile de proiectare și inginerie de pionierat care sunt părţi integrante pentru automobilele stradale produse astăzi.

Noul McLaren Elva este roadster feroce cu doar două locuri, cu un şasiu şi o caroserie unică din fibră de carbon (uşi cu funcţie de firmă Dihedral pentru operare), dar fără acoperiș, fără parbriz și fără geamuri laterale, cu scaune unice din fibră de carbon şi mecanisme carbo-ceramice eficiente (fiecare disc măsoară 390 mm şi conţine pistoane din titan în etriere care au permis economisirea a încă un 1 kg comparativ cu cele de pe Senna). Află ce alte dotări interesante mai mare, din articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub