Toyota introduce un sistem de tracţiune integrală pentru Camry şi Avalon, preluat de pe RAV4

Pe măsură ce se apropie iarna şi aceasta este pe punctul de a-și extinde prezenţa în cea mai mare parte a Statelor Unite ale Americii, Toyota s-a gândit să pregătească modele Camry și Avalon cu tracțiune integrală pentru a ajuta șoferii să obțină o mai bună aderență pe drum.

Astfel, a apărut primul Camry AWD din 1991 și primul Avalon cu AWD. Sistemul AWD Dynamic Torque Control dezvoltat de Toyota va fi disponibil ca o opțiune pentru modelele Camry în echipare locală LE, XLE, SE și XSE, dar și pentru Avalon XLE și Limited.

Foto: autoblog.md

De notat că, Camry AWD și Avalon AWD sunt modele destinate (deocamdată?) exclusiv Americii de Nord, fiind dezvoltate în SUA și asamblate exclusiv la Toyota Motor Manufacturing Kentucky. Atât Camry AWD, cât și Avalon AWD dispun de un motor cu patru cilindri DOHC de 2.5 litri de înaltă eficiență, cuplat la o transmisie automată Direct-Shift cu 8 trepte.

Pe majoritatea Camry AWD produce 205 CP, în timp ce pe Camry XSE AWD și pe ambele echipări anunţate pentru Avalon AWD oferă 208 CP şi mai vin cu un eşapament cu terminaţii duble. Află mai multe detalii despre cum a fost construit sistemul de tracţiune, din articolul complet publicat pe AutoBlog.MD


Pub