Procuratura Anticorupție investighează un dosar de spălare de bani, unde ar fi vizată și firma unui deputat socialist

Procuratura Anticorupție (PA) efectuează urmăriri penale pe faptul spălării banilor, dosar în care este vizată și activitatea întreprinderii „Exclusiv Media” SRL, proprietar al căreia, potrivit lui Iurie Reniță, este deputatul PSRM Corneliu Furculiță.

Foto: UNIMEDIA

Acest fapt se arată într-un răspuns adresat deputatului Iurie Reniță, care anterior a făcut un demers către PA privind presupuse acțiuni de spălare a banilor cu implicarea persoanelor fizice și juridice afiliate PSRM cu offshore-uri din Bahamas.

În 2016, RISE Moldova scria că „socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul Partidului Socialiștilor de la alegerile locale din 2015. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului”

Iurie Reniță / Sursa:Facebook
Iurie Reniță / Sursa:Facebook


Pub