(video) Maşini electrice cu peste 1000 de CP şi pit stopuri robotizate. Conceptul unei noi serii de curse

Organizatorul campionatului Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), compania ITR, și-a dezvăluit viziunea conceptuală spectaculoasă a modului în care cursele cu maşini touring ar putea evolua, folosind vehicule electrice alimentate cu energie provenită din baterii sau din pile de combustie pe bază de hidrogen.

Foto: dtm.com

Timp de 35 de ani, DTM a încântat milioane de fani din întreaga lume și a devenit seria premium de curse cu turisme a Europei, dezvoltând șablonul unei maşini touring la cea mai extremă etapă. Mașinile de astăzi sunt departe de specimenele de producție care sunt construite din fibră de carbon, sunt echipate cu aerodinamică de ultimă generație și dotate cu motoare puternice turbo cu patru cilindri (600 CP).

Acum, ITR și-a îndreptat atenția către crearea unei noi serii vizionare de curse cu maşini electrice, care s-ar putea desfăşura paralel cu DTM, oferind producătorilor o oportunitate fără precedent de a proiecta și dezvolta propriile vehicule electrice de înaltă performanță ale viitorului. Aceeaşi idee a stat şi la baza creării Formula E. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub