Alexandru Slusari, despre premierul înaintat de Igor Dodon: „Avem un candidat plahocrat”

Deputatul din partea blocului ACUM, Alexandru Slusari a comentat candidatura lui Ion Chicu, propusă pentru funcția de prim-ministru de către președintele țării, Igor Dodon. Astfel, vicepreședintele Parlamentului susține că avem un candidat plahocrat, înaintat de Dodon. Ne așteaptă un spectacol impresionant în Parlament în zilele apropiate.”

Foto: UNIMEDIA

Totodată, deputatul a menționat că Igor Dodon va face eforturi suplimentare de convingere a fracțuinii PSRM, pentru ca această candidatură să fie votată în Parlament, deoarece „nu la toți li se va ridica mâna să voteze.”

„Dodon este obligat să întreprindă în zilele următoare un act suplimentar de "viol" a fracțiunii PSRM în vederea obținerii votului acesteia. Nu la toți se va ridica mîina foarte sus. Important ca dnul Odnostalco să reușească repede să le numără”, a mai scris dânsul pe pagina sa de facebook.

Totodată, ex-ministrul Finanțelor Veaceslav Negruță este de părere că acest scenariu era aranjat din timp, însă își pune întrebarea dacă Igor Dodon nu este „presat să facă astfel de mișcări”

„Ceva nu se leagă. Aceast scenariu era bine gândit de ceva timp. Întrebarea este dacă acest pas l-a făcut din capul lui sau, la rândul său, președintele este presat să facă astfel de mișcări. Vă amintesc că în iunie, atunci când s-a format această majoritate parlamentară, Parlamentul a adoptat o hotărâre ce ține de uzurparea puterii. Echipa ce a uzurpat puterea era condusă de Filip, care unul din aceast echipă apare ca și candidat al președintelui Dodon”, a menționat Negruță în cadrul unei emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

UNIMEDIA amintește că Ion Chicu i-a dat replică liderului fracțuinii PAS, Igor Grosu, care a declarat că Igor Dodon pe următorul premier ce îl va înainta „îl va îmbrăca într-o figura de tehnocrat, o să îl fardeze și o să spună că nu e din PD și nici din PSRM.

La această precizare a lui Igor Grosu, Ion Chicu a menționat că „eu nu am fost membru de partid nici în una din structurile care de-a rândul anilor au guvernat - nici PCRM, nici PD”


Pub