Image-Description
Dodon nu crede în formarea unei noi majorități și invocă răgazul de trei luni pentru a propune un nou premier
Politic 13 noiembrie 2019, 14:54 | 4415

Președintele Igor Dodon reafirmă că o majoritate parlamentară stabilă arb putea fi creată doar între PSRM și blocul ACUM, dar declară că, deocamdată, nu vede șanse pentru refacerea acesteia.

„Pozițiile dintre ACUM și PSRM sunt diametral opuse. Condițiile ACUM nu sunt constructive. Sunt ultimatumuri, ca și inițiativa Maiei Sandu, care a dus la căderea Guvernului”, a declarat Dodon, după consultarea tuturor fracțiunilor parlamentare.

El a spus că are trei luni la dispoziție, pentru a propune un candidat la fncția de prim-ministru.

„Conform procedurilor sunt trei luni de zile, până pe data de 12 februarie. În aceste trei luni de zile eu trebuie să vin cu inițiativa, cel puțin de două ori, în decurs de 45 de zile, de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru. După care vedem. Dacă obținem votul politic, bine. Dacă nu, alegeri anticipate. Să își asume cei care o sa le provoace”, a mai spus Dodon.

Menționăm că PSRM se declară dispus să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dar numai dacă blocul va susține un alt premier decât Maia Sandu și o nouă componență a Guvernului.

Pe de altă parte, Blocul ACUM a anunțat că refacerea majorității este posibilă numai cu condiția reinstalării Maiei Sandu în funcția de premier și păstrarea componenței Guvernului pe care aceasta l-a condus. Mai mult, Alexandru Slusari a spus că „factorul destabilizator” al coaliției cu PSRM este Igor Dodon și o soluție ar fi demisia acestuia.

Fracțiunea PDM susține că nu este prgătită să formeze o coaliție parlamentară, dar va examina posbilitatea votării unui Guvern minoritar. Fracțiunea Partidului ȘOR optează pentru alegeri anticipate și se va abține de la votul pentru un Guvern minoritar.

Opinia ta contează. Comentează!