/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Până a fi întors Procuraturii, terenul pe care a fost amenajată parcarea vechiului sediu al PD ar fi aparținut unui fost director APP

missing
13 noiembrie 2019, ora 13:04

După ce ieri Guvernul a decis să întoarcă Procuraturii Generale (PG) parcarea de lângă vechiul sediu al Partidului Democrat (PD), astăzi procurorii au anunțat că terenul de pe bulevardul Ștefan cel Mare a ajuns la inițiativa fostului procuror general, Eduard Harunjen, în folosința PD și a unei firme ce ar aparține ex-directorului Agenției Proprietății Publice (APP), Vladimir Baldovici. 

„În anul 2017, la inițiativa procurorului general de atunci, Eduard Harunjen, o suprafață de 21 de ari din terenul vizat a fost transmisă din gestiunea PG, ca într-un final să ajungă în folosința PD și a SRL-ului „Art Business Club”, în spatele căruia se află fostul director APP”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Cea mai mare parte a terenului este folosită cu rol de cale de acces și ca parcare pentru PD. Astfel, pe teren au fost instalate semafoare, bare de limitare a accesului, camere video de supraveghere și panouri cu acronimul PD, spun procurorii.

În prezent, în rezultatul abrogării hotărârii de Guvern menționate, PG urmează să reintre în posesia terenului vizat. Contactat de redacție, fostul director al APP, Vladimir Baldovici, nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram