image
Sursa foto: border.gov.md

Un tânăr din Ceadâr-Lunga riscă dosar penal pentru deținerea unui permis de conducere falsificat

În bagajul unui conațional a fost depistat un permis de conducere rusesc, care vizibil prezenta semne de falsificare. În declarații bărbatul a recunoscut că documentul a fost procurat în Rusia, contra sumei de 4000 de ruble rusești.

Cazul a fost semnalat în weekendul trecut, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat în calitate de pasager al unei curse ocazionale, cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 25 de ani, cu viza de domiciliu în r-nul Ceadâr-Lunga.

Fiind aplicată analiza de risc și profilarea călătorilor, conform unor proceduri de lucru, tânărul și bunurile acestuia au fost supuse unor cercetări suplimentare.

Ca urmare, ascuns în bagajul personal s-a depistat un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile Federației Ruse. Verificarea documentului cu tehnica din dotare a evidențiat faptul că unele elemente distinctorii ale acestuia nu corespund originalului.

În cele din urmă, persoana a precizat în declarații că a obținut permisul în Rusia, cu ajutorul unei persoane necunoscute și pentru care a oferit 4 mii de ruble rusești.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar în dependență de rezultatul acesteia polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD vor continua cercetările și ulterior atrage la răspundere a persoanei în cauză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: