Breaking News

image
Sursa foto: captură vimeo.com

Fiul lui Filat n-a putut dovedi proveniența a jumătate de milion de lire; Instanța din Londra i-a respins apelul

Southwark Crown Court din Londra a respins apelul înaintat de Luca Filat, fiul fostului premier Vladimir Filat, împotriva unei hotărâri a magistraților englezi prin care i-au fost înghețate trei conturi cu o valoare totală de aproape jumătate de milion de lire sterline.

Potrivit Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova, magistrații din Londra au respins săptămâna trecută apelul lui Luca Filat.

Conturile lui Luca Filat au fost înghețate în mai 2018, după ce anchetatorii Agenției Naționale de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) au suspectat că fondurile provin din activități ilegale.

„În urma audierii inițiale din februarie, ofițerii NCA au spus că ordinele de înghețare a conturilor sunt un instrument valoros în lupta împotriva finanțelor ilicite din Marea Britanie. În cazul în care bănuim că banii dintr-un cont au provenit din infracțiuni, putem solicita instanței să înghețe și apoi să confiște sumele. În acest caz, Vlad Luca Filat nu a reușit să demonstreze o sursă legitimă de bani, iar instanța a stabilit ca banii să fie recuperați. 463.000 de lire sterline vor merge acum în fondul Majestății Sale. Suntem mândri de NCA și suntem recunoscători Centrului Național Anticorupție din Moldova și instituțiilor de informații financiare pentru angajamentul și sprijinul acordat”, se spune în anunțul Ambasadei.

Amintim că Luca Filat, de 22 de ani, fiul fostului premier Vladimir Filat, care închiria, cu 1.000 de lire pe zi, un apartament din Knightsbridge, un centru rezidențial din vestul Londrei, situat la sud de Hyde Park, a fost forțat să predea aproape jumătate de milion de lire sterline autorităților britanice la începutul acestui an.

Noutăţile partenerilor

comentarii: