(video) Discursul Maiei Sandu de la tribuna Parlamentului, înainte ca moțiunea de cenzură a PSRM să fie votată

Șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, a ținut un discurs în cadrul ședinței de azi a Parlamentului, înainte ca moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului, propusă de fracțiunea PSRM, să fie supusă votului.

„Vreau să vă adresez o întrebare simplă la care să vă răspundeți sincer, dacă doriți, în următoarele minute. De ce vă aflați aici? De ce sunteți deputați în Parlamentul Republicii Moldova? Cred că răspunsul la această întrebare va ghida decizia dvs de astăzi. Și sper ca măcar unii dintre dvs să conștientizeze responsabilitatea pe care o poartă în fața cetățenilor. Nu în fața mea, nu în fața Guvernului, în fața cetățenilor”, a declarat Maia Sandu, în debutul ședinței Parlamentului.

Prim-ministra a prezentat și rezultatele obținute de Guvern pe parcursul activității, din momentul investirii: „Am muncit din prima zi și nu am pierdut timpul cu jocuri de culise și șmecherii. Ne-am apucat de lucru imediat și am îndeplinit în 2 luni toate angajamentele de finanțare externă pe care precedenții nu le-au îndeplinit în 3 ani. Am adus în țară asistență financiară în valoare de peste 2 miliarde de lei. În doar cinci luni! O să repet cifra – peste 2 miliarde de lei, a menționat, printre altele Maia Sandu.

Aceasta a enumerat și proiectele ce urmează a fi lansate în cazul în care Guvernul nu va fi demis.

Cât despre moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea PSRM drept, șefa Guvernului susține că aceasta a apărut din frica de un Procuror General independent și de un Guvern care livrează rezultate.

„Domnilor deputați, poate e timpul să luați decizii pornind de la interesul celor care v-au votat? Astăzi sunteți liberi. Nimeni nu stă cu dosare deasupra voastră, cu amenințări, cu șantaj. Voi vă decideți viitorul. E o mare responsabilitate acest vot. Sper să aveți puteri să o duceți până la sfârșitul carierei voastre politice. Și să puteți privi în ochi oamenii care așteaptă de la voi o viață mai bună, nu alegeri anticipate sau guverne minoritare, formate din frică, iresponsabilitate și interese personale”, a conchis Maia Sandu.


Pub