(live/update) Miting în fața Parlamentului: Maia Sandu a venit în fața susținătorilor săi

(update 13:00) Maia Sandu a venit în fața manifestanților. „Știu că sunteți obosiți de luptă. Că a fost o luptă grea și lungă. Eu vă mulțumesc tare mult, rămânem încrezători și dumneavoastră trebuie să credeți în obiectivul nostru comun.”

(update: 12:52) Manifestanții s-au revoltat împotriva moțiunii de cenzură, care a trecut cu votul a 63 de deputați și scandează „Hoții!”, „Jos mafia!”.

(update: 12:41) Participanții la miting ascultă discursul prim-ministrei Maia Sandu, care i-a învinuit pe cei care au luat cuvânt la tribuna Parlamentului că sunt împotriva justiției și că au „trădat acest popor”. „Da, am făcut înțelegeri pentru a scăpa țara de ciumă. (...) Însă noi nu facem politică pentru imagine. Am făcut coaliție pentru a preveni o dictatură. Am creat o majoritate parlamentară pentru a salva oamenii de sărăcie. Voi vreți să vă salvați averile”, a declarat Maia Sandu.

(update: 12:00) Manifestanții ascultă discursul ex-premierului Pavel Filip, care a anunțat, din numele partidului Democrat, pe care îl conduce, că va susține moțiunea de cenzură înaintată de PSRM.

Maia Sandu și Andrei Năstase, au venit să vorbească în fața manifestanților / Sursa:UNIMEDIA

În același timp, în plenul Parlamentului a luat sfârșit runda de întrebări - răspunsuri, iar Partidul „ȘOR” a anunțat că se abține de la vot privind moțiunea de cenzură.

Maia Sandu și Andrei Năstase, au venit să vorbească în fața manifestanților / Sursa:UNIMEDIA

(update: 11:58) Unul dintre participanții la acțiune a luat cuvânt: „ Mă numesc Mihail Druță și vin de la Parma, eu sunt unul din votanții Declarației de Independență de la 27 august, 1991. Noi dorim relansarea procesului democratic. Noi am venit să pregătim un proiect de rezoluție, care va fi adusă la cunoștință Pardidelor parlamentare și extraparlamentare, populației și ambasadelor acreditate la Chișinău.”

(update: 10:58) Participanții la miting ascultă dezbaterile din plenul Parlamentului privind moțiunea de cenzură și cer deputaților să voteze împotrivă.

(update 10:54) Manifestanții scandează „Bolea la Gunoi!” și „Jos Moțiunea!”

Miting în fața ParlamentuluiMiting în fața Parlamentului / Sursa:UNIMEDIA

(update 10:30) Manifestanții ascultă la boxe discursul Maiei Sandu din plenul Parlamentului.

Miting în fața ParlamentuluiMiting în fața Parlamentului / Sursa:UNIMEDIA

(update 10:05) Manifestanții scandează „Jos moțiunea!”, „Dodon la pușcărie”, „Noi suntem cu Maia Sandu!”

(10:00) În aceste clipe are loc un miting în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu, în timp ce Parlamentul s-a convocat în ședință plenară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Amintim că ieri, 11 noiembrie, Blocul ACUM a anunțat că organizează un protest în fața Parlamentului Republicii Moldova începând cu ora 10:00, momentul când deputații se întrunesc în ședință plenară pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, înaintată de Partidul Socialiștilor.

De asemenea, UNIMEDIA amintește că Igor Dodon a menționat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” că în situația în care va trece moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea PSRM și va cădea Guvernul Sandu, există două scenarii posibile de desfășurare a evenimentelor - alegeri parlamentare anticipate sau formarea unui nou Guvern, de către aceeași coaliție PSRM/ACUM.


Pub