Declarația Bruxelles-ului cu privire la demisia Guvernului Sandu

Votul de neîncredere oferit Guvernului din Republica Moldova, cu privire la întrebările referitoare la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară, se arată într-un comunicat de presă emis de purtătoarea de cuvânt pentru afaceri externe și politica de securitate și Politica Europeană de Vecinătate și negocieri de extindere, Maja Kocijančič.

Foto: https://europa.rs/

„Coaliția a inițiat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și investigării fraudelor bancare”, scrie în comunicatul UE.

Mai mult, potrivit Uniunii Europene, nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată ce a fost votată decizia căderii Guvernului Republicii Moldova.

„Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de Asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobândite indiferent de afilierea politică, asigurând independența a sistemului judiciar și de politizarea instituțiilor statului”, se mai anunță în comunicat.

„Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și a standardelor democratice”, a asigurat UE în declarația sa pentru Republica Moldova.

UNIMEDIA amintește că Guvernul Sandu a căzut, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură


Pub