(video) Președintele Igor Dodon: „Maia Sandu și-a demis Guvernul, dar chem Blocul ACUM la discuții. Socialiștii nu fac coaliție cu PD...de-atâta”

Președintele Igor Dodon a invitat fracțiunile parlamentare la consultări, după ce astăzi Parlamentul a demis Guvernul Maia Sandu, investit acum 5 luni de către coaliția PSRM/ACUM.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să transmit un mesaj prin care criza declanșată de Blocul ACUM poate fi evitată și evitate alegerile parlamentare anticipate. Nu e prima dată când cineva calcă în picioare un acord politic asumat public, iar consecințele vor fi grave. Asistăm la o provcare intenționată a căderii Guvernului, Maia Sandu nu a fost capabilă să aibă reușite și a demis acest Guvern. Inițiativa de asumare privind Procurorul general a fost una uzurpatoare, prin care ar fi politizat instituțiilor statului”, declară Igor Dodon.

Șeful statului spune că Maia Sandu a greșit atunci când a decis să ignore partenerii care au susținut-o politic, a încălcat acordul privind crearea majorității parlamentare, iar, în loc să vină la discuții, a decis să plece de la guvernare.

„Invit fracțiunile mâine la discuții pentru a depăși actuala criză politică. dacă acest dialog nu va fi cu succes, îmi asum, ca președinte, responsabilitatea de a face totul pentru a evita alegerile anticipate. Voi înainta un prim-ministru din afara politicului, tehnocrat, care să aibă grijă de cetățeni”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele țării spune că o altă majoritate decât PSRM/ACUM, în actualul Parlament nu va exista. Întrebat de ce socialiștii refuză o eventuală coaliție cu PD, Igor Dodon a răspuns: „De-atâta!”, precizând că această formațiune are nevoie de reformare.

„Noi nu am pregătit o candidatură. Vom vedea ce spun fracțiunile. Domnul Chicu este consilier prezidențial, bun specialist financiar, dar nu examinăm astfel de posibilități, până nu vedem ce propun fracțiunile. Sunt multe persoane bune, demne să fie premieri”, a spus Igor Dodon cu referire la zvonurile că Ion Chicu, consilier prezidențial, ar fi candidatul PSRM la funcția de prim-ministru.

UNIMEDIA amintește că Guvernul Maia Sandu a picat, după cinci luni de la învestire, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Fracțiunea Partidului Șor s-a abținut de la vot.


Pub