(stop cadru) Igor Dodon: „Dacă Plahotniuc s-ar întoarce în țară, ar face pușcărie”

Președintele Igor Dodon s-a arătat sceptic privind zvonurile că după căderea Guvernului Sandu, în țară ar putea reveni fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Foto: UNIMEDIA

„Ar face pușcărie, dacă mâine Plahotniuc se întoarce în țară, indiferent de formula guvernării care va fi. Și dacă socialiștii vor încălca legea, tot vor face pușcărie. Lucrul ăsta vi-l promit”, a declarat Igor Dodon la conferința de presă susținută după demiterea Executivului condus de Maia Sandu prin moțiune de cenzură, adoptată în Parlament cu votul PSRM/PD.

UNIMEDIA amintește că la data de 28 octombrie Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Fostul lider al PDM are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

De menționat că la data de 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc. El a fugit din țară, se presupune că prin regiunea transnistreană, în iunie 2019, cedând puterea coaliției PSRM/ACUM.


Pub