Europarlamentar: „Maia Sandu va fi viitorul președinte al R. Moldova”

Europarlamentarul Eugen Tomac susține că Guvernul învestit acum cinci luni a picat, deoarece „Maia Sandu nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică din R. Moldova”. Totodată, Tomac anticipează și susține că Maia Sandu ar putea deveni viitoarea președintă a țării.

Foto: UNIMEDIA

„Era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică din R. Moldova. Nu putea accepta o reformă în termenii propuși de Dodon, al căruia unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiției. Vorba populară, “Lupu își schimba părul, dar năravul, ba”.

Prin această mișcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiți un compromis politic la nesfârșit și se pregătește de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziției, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul Președinte prorus, Igor Dodon.

Dodon rămâne un politician care nu face altceva decât să îl înlocuiască pe Plahotniuc în încercarea de a controla statul”, a scris Tomac pe pagina sa de facebook.

Eugen Tomac / Sursa:Eugen Tomac/facebook

UNIMEDIA amintește că Guvernul Maia Sandu a picat, după cinci luni de la învestire. Cu votul deputaților din Partidul Socialiștilor, susținuți de Partidul Democrat, moțiunea de cenzură înaintată de PSRM a trecut. De menționat că fracțiunea Partidului Șor s-a abținut de la vot.

De menționat că la 17 octombrie, în debutul ședinței Parlamentului, unde urma să fie prezentat raportului Comisiei de anchetă privind frauda bancară, fracțiunea PD a înaintat o moțiune de cenzură pentru retragerea votului de încredere a Guvernului Maia Sandu. Ulterior, însă, la 7 noiembrie, democrații au anunțat că retrag moțiunea, din motiv că înțeleg că aceasta nu va întruni numărul necesar de voturi.

În aceeași zi, Igor Dodon a anunțat că PSRM pregătește, la rândul său, o moțiune de cenzură, pe care o va înainta în cazul în care șefa Cabinetului de Miniștri, Maia Sandu, va prezenta în Parlament proiectul privind modificări la Legea Procuraturii, adoptat de Guvern cu o zi înainte, proiect ce prevede că, prim-ministrul va fi cel care va înainta o listă scurtă formată din cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general către Consiliul Superior al Procurorilor.

Așa cum Maia Sandu nu a renunțat la proiect și l-a prezentat în Parlament, la 8 noiembrie, în cadrul aceleiași ședințe, fracțiunea PSRM a înaintat moțiunea de cenzură. Ulterior, deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că Maia Sandu are la dispoziție 72 de ore pentru a retrage proiectul privind asumarea răspunderii. În caz contrar, va fi investit un alt Guvern sau vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.


Pub