(video) Igor Grosu, despre viitorul candidat, care va fi înaintat de Igor Dodon: „Îl va îmbrăca într-o figură de tehnocrat, o să îl fardeze și o să spună că nu e din PD și nici din PSRM”

Președintele Igor Dodon a programat demiterea Guvernul Sandu demult, iar în locul Maiei Sandu urmează să fie înaintat fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu. Cel puțin asta spune liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Foto: UNIMEDIA

„Această operațiune a fost pregătită cu mult timp înainte. Domnul Dodon avea planul într-o perspectivă foarte apropiată să debarce Guvernul Maia Sandu, pentru că vine 2020, în care dumnealui este foarte interesat. De aceea, toți acei bravi PD-iști care au votat erau prelucrați demult, în special mă refer la PD-iștii cu profil de mercenar, care au fost cândva la PCRM, au trecut încoace la PD, ceea ce e mai puțin dureros emoțional.

Chicu este un PD-ist preluat de la PD de către Igor Dodon. Noi într-un timp spuneam că e vicepreședintele țării, atunci când Dodon nu avea curaj să spună ce nu e bine în executiv, îi scotea pe Chicu.

Și da, îl va îmbrăca într-o figură de tehnocrat, o să îl fardeze și o să spună că nu e din PD și nici din PSRM, dar să nu mergem prea departe.

Domnul președinte o să apară și o să îmbrace haina de moderator, care vine să gestioneze această criză politică”, declarat Grosu.

În cadrul conferinței de astăzi, Igor Dodon, nu a negat, dar nici nu a confirmat faptul că Ion Chicu ar fi viitor premier. „Noi nu am pregătit o candidatură. Vom vedea ce spun fracțiunile. Domnul Chicu este consilier prezidențial, bun specialist financiar, dar nu examinăm astfel de posibilități, până nu vedem ce propun fracțiunile. Sunt multe persoane bune, demne să fie premieri”, a spus Igor Dodon cu referire la zvonurile că Ion Chicu, consilier prezidențial, ar fi candidatul PSRM la funcția de prim-ministru.

Ion Chicu încă nu a venit cu o reacție în acest sens.

UNIMEDIA amintește că Guvernul Maia Sandu a picat, după cinci luni de la învestire, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Fracțiunea Partidului Șor s-a abținut de la vot.


Pub