Președintele PPE, Joseph Daul, despre căderea Guvernului Sandu: „Este o oportunitate ratată”

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul a venit cu o declarație, ca urmare a aprobării de către Parlamentul Republicii Moldova a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu, eveniment despre care a aflat „cu dezamăgire și indignare”.

Foto: EUROPEAN PEOPLE'S PARTY

„Este îngrijorător să vedem că procesul de reformă a justiției s-a oprit și în cele din urmă a fost blocat de socialiști. Acum este clar că angajamentele lor în privința reformei nu au fost niciodată autentice și nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi propriilor cetățeni o justiție independentă și transparentă”, scrie Joseph Daul în adresarea sa, menționând că „din păcate”, acestea au fost angajamentele guvernului Sandu, nu și ale PSRM sau ele președintelui Dodon.”

De asemenea, politicianul a notat că moțiunea de cenzură înaintată de PSRM a fost „o altă trădare „socialistă” a cetățenilor, a țării și a generațiilor viitoare.”

„Coloana vertebrală a programului de guvernământ al Maiei Sandu a fost instalarea unui sistem de justiție independent cu un procuror general independent, care ar putea scăpa Moldova de corupție și ar apăra statul de drept. Cetățenii cer și așteaptă aceste schimbări de ani de zile, iar Guvernul Sandu deja făcea eforturi în acest sens”,

Joseph Daul a reiterat faptul că Partidului Popular European că este alături de partidele de centru-dreapta din Moldova și va continua să le susțină eforturile în „a fi o voce puternică din opoziție” pentru depolitizarea instituțiilor moldovenești și democratizarea țării.

„Schimbarea puterii nu absolvește următorul guvern al Republicii Moldova de responsabilitățile acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Dimpotrivă, acum mai mult ca niciodată vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din țară, reformele, precum și respectarea condiționărilor Uniunii Europene pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor”, a notat președintele PPE.


Pub