Ambasada SUA: Demiterea Guvernului Sandu, „regretabilă”, însă prioritățile în relațiile bilaterale cu Moldova „rămân neschimbate”

Reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova califică demiterea Guvernului Sandu drept ”regretabilă”, însă spun că prioritățile Statelor Unite în relațiile bilaterale cu Moldova „rămân neschimbate”.

Foto: UNIMEDIA

„În pofida regretabilei demiteri a Guvernului Prim-Ministrului Maia Sandu, prioritățile Statelor Unite în relațiile noastre bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate.

Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”, este poziția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Guvernul Maia Sandu a picat astăzi, la cinci luni de la învestire. Cu votul deputaților din Partidul Socialiștilor, susținuți de Partidul Democrat, moțiunea de cenzură înaintată de PSRM a trecut.

Reacțiile internaționale nu au întârziat. Reprezentanții UE au spus că demiterea Guvernului din Republica Moldova „trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară”.

Klaus Iohannis a spus că „demersul inițiat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment esențial pentru reforma Justiției, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu și lung ale Republicii Moldova”.

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul a declarat că a aflat despre demiterea Guvernului Sandu „cu dezamăgire și indignare”.


Pub