Image-Description
Maia Sandu, după ce a căzut Guvernul: Avem de luptat cu o nouă urgie - Igor Dodon
Politic 12 noiembrie 2019, 14:02 | 12372

Șefa Guvernului demis astăzi printr-o moțiune de cenzură înaintată de socialiști, Maia Sandu, declară că blocul ACUM nu va negocia cu foștii parteneri de coaliție un nou acord.

„Nu avem ce să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă. Mi-aș fi dorit să facem mai multe pe reforma justiției. Aș fi vrut să avem adoptată legea justiție, dar nu există voință politică pentru lucruri serioase”, a declarat Maia Sandu în fața oamenilor adunați în fața Parlamentului pentru a o susține.

Mai mult, Maia Sandu l-a catalogat pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM, ca pe următorul adversar, după Vladimir Plahotniuc, care încearcă să acapareze instituțiile statului.

„Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează și încearcă să acapareze instituțiile statului. Noi suntem reforma justiției și problema a fost că Igor Dodon și PSRM nu au susținut reforma justiției. Nu avem să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă”, a subliniat lidera PAS.

Amintim că Guvernul Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie, cu votul a 63 deputați din Parlamentul Republicii Moldova, în urma unei moțiuni de cenzură depusă de PSRM.

Socialiștii au depus moțiunea după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii procuraturii, prin care premierul Maia Sandu ar fi obținut dreptul să propună candidații la funcția de procuror general. Anterior, concursul de preselecție a candidaților la funcția de procuror general a fost anulat de ministrul Justiției, Olesea Stamate. Ea a motivat decizia prin faptul că rezultatele concursului ar fi fost viciate de unul dintre membrii comisiei, care a apreciat disproprționat candidații.

Opinia ta contează. Comentează!