13:00:51 23.04.2024
Stiri

PD va vota pentru DEMITEREA Guvernului Sandu și așteaptă Blocul „ACUM” la „discuții de pe poziții egale”

Politică 12.11.2019 12:19 Vizualizări1242 Autor: Ziarul National
PD va vota pentru DEMITEREA Guvernului Sandu și așteaptă Blocul „ACUM” la „discuții de pe poziții egale” Captură


Fracțiunea PD din Parlament, care numără 30 de deputați, va vota astăzi pentru demiterea Guvernului Sandu, a anunțat liderul formațiunii, Pavel Filip. Totuși, Filip speră că Blocul „ACUM” va accepta ulterior discuțiile cu PD pentru formarea unei coaliții.

În discursul său, Pavel Filip a acuzat Guvernul Sandu că nu a prezentat „niciun proiect pentru cetățeni” în cele cinci luni de activitate și că a anulat mai multe inițiative ale democraților, cum ar fi acordarea a câte 600 de lei de Crăciun și Paște pensionarilor.

De asemenea, Filip a întrebat unde sunt cele 400 de milioane de lei care ar fi fost acumulate prin scheme de către democrați și pe care Guvernul Sandu le-a oprit, dar banii nu au venit în buget: „Ori ați mințit cu nerușinare, ori banii merg în alte buzunare”.

Democratul crede că Guvernul Sandu a decis să plece, pentru ca să înceapă campania destinată alegerilor prezidențiale din anul viitor și a catalogat drept „teribilistă” și „act disperat” decizia Executivului de a-și asuma răspunderea privind Legea Procuraturii.

„Noi am primit foarte multe apeluri din afară, dar nu și de la cei din interiorul republicii. Noi am propus să ne unim forțele la nivel local, după alegerile recente, dar ni s-a spus în față: numai nu cu PD. Dacă vreți să rămâneți la guvernare, atunci de ce nu ați venit la discuții? Actualul Guvern a decis să meargă în opoziție, deoarece este mult de lucru. PD va vota pentru moțiunea de cenzură. Invitația la dialog rămâne valabilă, dar să discutăm de pe poziții egale”, a conchis Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md