00:23:53 20.04.2024
Stiri

Uniunea Europeană, ÎNGRIJORATĂ vizavi de situația R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu: „UE se angajează să colaboreze cu acei din R. Moldova care susțin procesul de reformă în ceea ce privește combaterea corupției”

Politică 12.11.2019 14:29 Vizualizări1325 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană, ÎNGRIJORATĂ vizavi de situația R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu: „UE se angajează să colaboreze cu acei din R. Moldova care susțin procesul de reformă în ceea ce privește combaterea corupției”


Semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformare a R. Moldova, percepute la Bruxelles, după demiterea de astăzi a Guvernului Sandu cu 63 de voturi ale deputaților socialiști și democrați.

„Coaliția a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare. Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu demiterea Guvernului. Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Maja Kocijancic.

CITIȚI și VIDEO // Guvernul Sandu a fost DEMIS cu 63 de voturi. „Vă temeți de o justiție adevărată”

Oficialul european anunță că Bruxellesul va colabora cu cei care vor continua reformele la Chișinău, inclusiv pentru a asigura independența justiției.

„UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobândite, indiferent de afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și de depolitizare a instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și al standardelor democratice”, se arată în declarația oficială a Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md