16:54:08 23.04.2024
Stiri

Declarația lui Klaus Iohannis, după DEMITEREA Guvernului de la Chișinău: „Demersul PSRM, într-un moment esențial pentru reforma JUSTIȚIEI, este îndreptat împotriva intereselor R. Moldova”

Politică 12.11.2019 14:33 Vizualizări2559 Autor: Ziarul National
Declarația lui Klaus Iohannis, după DEMITEREA Guvernului de la Chișinău: „Demersul PSRM, într-un moment esențial pentru reforma JUSTIȚIEI, este îndreptat împotriva intereselor R. Moldova”


„Demersul inițiat de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment esențial pentru reforma Justiției, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu și lung ale R. Moldova și ale cetățenilor săi”, se arată într-o declarație semnată de președintele României, Klaus Iohannis, după ce a fost demis Guvernul de la Chișinău cu voturile socialiștilor și ale deputaților democrați.

Potrivit președintelui României, în cele cinci luni de la preluarea mandatului, Guvernul condus de Maia Sandu a făcut progrese importante în „implementarea reformelor necesare apropierii de UE, în scopul promovării valorilor democrației și statului de drept, în lupta împotriva corupției și asigurarea independenței justiției, precum și în domeniul economic și social, reforme menite să asigure creșterea nivelului de prosperitate și securitate al cetățenilor R. Moldova”.

„Totodată, Guvernul Maia Sandu a reușit să restabilească încrederea partenerilor de dezvoltare, mai ales a UE, premisă esențială pentru reluarea sprijinului politic și financiar internațional pentru R. Moldova. România a exprimat ferm sprijinul pentru eforturile Guvernului de la Chișinău, în condițiile angajamentului clar și hotărât al coaliției guvernamentale pentru parcursul european și pentru avansarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a precizat Iohannis.

Oficialul a recunoscut că România a încercat să responsabilizeze forțele politice de la Chișinău pentru ca Guvernul Maia Sandu să mențină parcursul european al R. Moldova.

„În perioada premergătoare moțiunii de cenzură, România a adresat direct, pe multiple canale, un apel ferm forțelor politice de la Chișinău pentru responsabilitate și depășirea impasului politic, încurajând identificarea unei soluții care să asigure stabilitatea, să continue reforma Justiției și să permită Guvernului să mențină parcursul european”.

În contextul actual, punctează Klaus Iohannis, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din R. Moldova. „Realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a R. Moldova și avansarea parcursului său european”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md