00:11:52 26.04.2024
Stiri

Deputat de la Bucureşti: „R. Moldova - stat EȘUAT. ​​Cetățenii au obosit de compromisuri și de gândirea „hai să vedem și cu ăștia că poate-poate". Nu! Gata! Fără poate-poate! Există o singură opțiune - ReUnirea"

Știri 12.11.2019 19:30 Vizualizări2044 Autor: Ziarul National
Deputat de la Bucureşti: „R. Moldova - stat EȘUAT. ​​Cetățenii au obosit de compromisuri și de gândirea „hai să vedem și cu ăștia că poate-poate


Parlamentarul de la Bucureşti, Constantin Codreanu, consideră că nu mai trebuie toleraţi politicienii de la Chişinău care promit schimbarea, iar odată ajunşi la putere uită de promisiuni şi încep a „cerși de la București, de la Bruxelles, de la Washington și de prin alte capitale ca să machieze impotența unui stat eșuat”.

Declaraţia fost făcută în contextul demiterii Guvernului de la Chişinău.

1. Am în fața mea petiții depuse la Biroul parlamentar de la Chișinău, care găzduiește și Centrul pentru Cetățenie Română. Mai avem puțin și ajungem la pragul de 2 000 de persoane care au primit asistență în cadrul Centrului. Uitați-vă cât de multe s-au adunat doar în primele 12 zile ale lunii curente!

2. Fluxul continuu al celor care depun dosare de redobândire a cetățeniei române reprezintă cea mai clară moțiune de cenzură acordată în fiecare zi politicienilor hoți, corupți și mincinoși de la Chișinău. Cei aproape 1 milion de cetățeni ai R. Moldova care sunt și cetățeni români (numărul lor ar fi dublu dacă procesul nu ar fi blocat) transmit semnale clare că nu mai cred în acest stat artificial creat de Hitler și Stalin.

3. Din păcate, sunt și unii care încă mai acordă vot și încredere, la fiecare ciclu electoral, diverșilor aventurieri politici care le promit schimbări ce nu mai au loc. Odată ajunși în fotoliile mult-visate, singura strategie a acestora este să întindă cât mai convingător mâna pentru a cerși de la București, de la Bruxelles, de la Washington și de prin alte capitale ca să machieze impotența unui stat eșuat.

4. Politicienii de la București sunt lipsiți de viziune atunci când acordă sprijin unor vânători de funcții de la Chișinău care țin captivi cele 2 milioane de oameni care nu pot pleca din varii motive sau care nu au plecat, deocamdată. Viitorul Republicii Moldova este în și cu România, în și cu Uniunea Europeană. Cine spune altceva, la Chișinău, nu are de ce să fie sprijinit în vreun fel de la București.

5. Pe 27 martie 2018, Parlamentul României a votat o Declarație firească privind ReUnirea ca posibil scenariu. Nimic nu s-a mai întâmplat după, din păcate. Dimpotrivă, îi auzim pe unii, care, din lașitate, nu vor să își asume ReUnirea ca proiect de țară și reiau minciuna gogonată a integrării europene pentru R. Moldova. Această situație nu se va schimba atât timp cât unioniștii nu își vor face auzită vocea la nivel politic în ambele state, fie prin implicare politică directă, fie prin vot. Sper că cetățenii R. Moldova au obosit de compromisuri și de gândirea „hai să vedem și cu ăștia că poate-poate". Nu! Gata! Fără poate-poate! Există o singură opțiune - ReUnirea”, a scris Constantin Codreanu într-o postare pe Facebook.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md