Miting în susținerea Guvernului Sandu:„Vrem un Guvern stabil și inteligent”

Irina Odobescu
12/11/2019
Foto: CIJM

Câteva sute de oameni s-au adunat în fața Parlamentului Republicii Moldova la un miting de susținere a Guvernului Sandu. Protestatarii ascultă dezbaterile din Legislativ și scandează lozinci pro-guvernamentale și anti-PSRM.

 „Susținem Guvernul Maia Sandu!” „Dodon trădător!” „Vrem Guvern pentru popor!” „Noi suntem cu Maia!” „Vrem procuror independent!” „Vrem justiție corectă!” „Jos Dodon!”, sunt lozincele cel mai desc scandate de către mulțimea adunată în fața Parlamentului.

 „Noi am venit să susținem Guvernul Maia Sandu, nu vrem ca el să cadă. Ei sunt unicii oamnei onești care nu au probleme de integritate. E mare păcat dacă vor da jos Guvernul cu moțiunea lor. Oamenii au pus speranță în acest Guvern și cât ar fi vrut ei să facă multe, nu e real ca în cinci luni să reușească”, ne-a declarat o protestatară.

„Totul e distrus în țară, ei supun de scheme de corupție. Trebuie mult timp să lichidăm aceste scheme, pentru că socialiștii și democrații din Parlament sunt implicați în aceste scheme. De ce nu au mers concursule aceste? Pentru că democrații și socialiștii  sunt implicați și nu sunt oamnei integri. Ei nu sunt cointeresați să facă schimbarea. E clar că oamenii sunt la muncă, dar în această zi era cazul ca să vină în fața Parlamentului și să susțină scchimbarea”, a spus o femeie care s-a prezentat drept cadru didactic.

Un pensionar ne-a declarat că a venit să o susțină pe Maia Sandu pentru că ”nu avem ceva mai bun” și că aceasta a adus investiții în țară.

O tânără care s-a dat drept liceană  și-a justificat prezenta la miting prin aceea că dorește desemnarea unui procuror general independent. „Dat fiind faptul că reforma justiției este o prioritate a blocului ACUM și al Guvernului Sandu. Este strict necesar ca să fim astăzi în fața Parlametului și să cerem o justiție corectă în țară și să nu ne lăsăm pe mâna persoanelor care au interese proprii”, a declarat liceana.

Irina Odobescu
12/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii