Premierul României, Ludovic Orban: „Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a R.Moldova”

Anticoruptie.md
12/11/2019

Premierul României, Ludovic Orban, califică decizia de demitere prin moţiune de cenzură a Guvernului Maia Sandu drept una care „ridică extrem de multe semne de întrebare cu privire la evoluţia ulterioară a Republicii Moldova”. Oficialul român a arătat că disponibilitatea Executivului de la București de a coopera cu un Guvern moldovean, care nu va oferi garanţii serioase pentru o democraţie autentică, va fi foarte mică.

„Am luat act cu profundă îngrijorare de decizia Parlamentului Republicii Moldova de a demite prin moţiune de cenzură Guvernul Maia Sandu. Blocul ACUM şi Guvernul condus de Maia Sandu au reprezentat o garanţie a respectării democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor Republicii Moldova şi o garanţie pentru procesul de integrare în Uniunea Europeană pornit de fraţii noştri de dincolo de Prut. O să continuăm orice program de susţinere a cetăţenilor din Republica Moldova, dar dacă nu vom avea garanţia învestirii unui Guvern proeuropean, care să confere garanţii serioase pentru o democraţie autentică în Republica Moldova şi care să reprezinte interesele cetăţenilor Republicii Moldova, disponibilitatea noastră de cooperare cu un Guvern care să nu ofere aceste garanţii va fi foarte mică”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul român a atras atenţia iniţiatorilor moţiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Maia Sandu că „au pornit pe un drum care nu duce spre o destinaţie benefică pentru cetăţenii moldoveni”.

”Vom privi cu extrem de mare atenţie orice fel de pas ulterior care va fi făcut în Republica Moldova”, a precizat Orban.

Anticoruptie.md
12/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii