image
Sursa foto: ipn.md

Socialiștii RESPING propunerea Maiei Sandu; „Faptul că a venit astăzi cu această propunere arată că n-a fost nicio urgență”

Fracțiunea PSRM a respins propunerea premierului Maia Sandu le-a propus o soluție pentru depășirea crizei politice și retragerea moțiunii de cenzură.

„Faptul că a venit cu această propunere ca să ne retragem moțiunea, iar ea să nu expedieze lista scurtă și să ceară avizul Comisiei de la Veneța dovedește un singur lucru - că n-a existat nicio urgență pentru asumarea răspunderii. Această procedură de asumare a răspunderii are la bază maximă urgență pentru luarea unei decizii în situații extreme. Faptul că doamna Maia Sandu a venit cu această propunere astăzi arată că n-a fost nicio urgență. Mai mult, Comisia de la Veneția nu examinează legi care au intrat în vigoare, ci proiecte. În cazul în care ne retragem moțiunea de cenzură, proiectul de asumare a răspunderii devine lege. Și chiar dacă va fi expediat, Comisia de la Veneția nu va da aviz pe o lege intrată în vigoare”, a declarat deputatul Vasile Bolea, în cadrul unui briefing.

„Doamna Maia Sandu și Guvernul mai au încă timp să decidă asupra acestui proiect. Unica ieșire din această criză provocată de doamna Maia Sandu este să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii. În caz contrar, la următoarea ședință a Parlamentului se va dezbate moțiunea de cenzură”, a mai spus socialistul.

Precizăm că Biroul Permanent al Parlamentului urmează să decidă astăzi, la ora 16:00, când va fi convocată următoarea ședință a Legislativului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: