Igor Dodon: „Schimbări în discuții cu Blocul ACUM, din câte înțeleg, nu au fost”

Igor Dodon declară că deocamdată nu sunt „schimbări în discuțiile cu Blocul ACUM” privind moțiunea de cenzură și asumarea de către Guvern a modificării Legii Procuraturii. Declarația a fost făcută după vizita, din această dimineață, a șefului statului la sediul PSRM.

Foto: UNIMEDIA

„Eu, de obicei, în fiecare luni, încerc să fac volanta pe la partid. Înțeleg că astăzi se vor convoca colegii în ședința fracțiunii pentru a decide care sunt scenariile de mai departe. Până ce careva mișcări sau schimbări în discuții cu Blocul ACUM, din câte înțeleg, nu au fost”, a declarat Igor Dodon.

Vineri a avut loc ședința Parlamentului, în care Maia Sandu a prezentat proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, prin asumare de răspunedere din partea Guvernului. Potrivit inițiativei venite de la Guvern, prim-ministrul va preselecta cel puțin doi candidați la funcția de Procuror General și va transmite lista și dosarele acestora Consiliului Superior al Procurorilor.

Ulterior, fracțiunea PSRM a depus o moțiune de cenzură în Parlament, motivând că proiectul de lege prezentat de prim-ministră ar fi neconstituțional.


Pub