(video) La ce fază se află dosarul lui Plahotniuc? Robu: „Urmează să fim informați, ca să trecem la următoarea etapă - la extrădare”

La peste două săptămâni, după ce Vlad Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că localizarea acestuia, deocamdată, nu a fost stabilită, pentru ca Procuratura Generală să solicite organelor competente extrădarea fostului lider al democraților, pentru a putea fi dat pe mâna autorităților moldovenești în dosarele în care este vizat.

Foto: UNIMEDIA

„Dumnealui este anunțat în căutare internațională, urmează să fim informați, ca să trecem la următoarea etapă - la extrădare”, a menționat Robu.

Totodată, fiind întrebat dacă ar cunoaște unde se află Vlad Plahotniuc, după ce a părăsit Republica Moldova acum cinci luni, când PDM a plecat de la guvernare, Robu a refuzat să ofere detalii.

„Nu vă pot da declarații referitor la localizarea dumnealui. Sunt organele competente care urmează să informeze Procuratura Generală”, a mai spus Robu jurnaliștilor.

UNIMEDIA amintește că la data de 28 octombrie Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Fostul lider al PDM are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

De menționat că la data de 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.


Pub